Vælg en side

Uanset om du har haft have i mange år, eller om du først for nylig er blevet ejer af din egen have, kan det være en god idé med jævne mellemrum at stoppe op, kigge på din have og tænke på, om den nu også ser ud, som du ønsker, eller om du skal have gjort noget ved den.

Det er aldrig for sent at lave om i haven

Det er altid godt at skrive bag øret, at det aldrig er for sent at gå i gang med at lave sin have om.

Om du så har haft din have i 30 år, betyder det jo ikke, at du ikke sagtens kan komme i gang med at indrette den på ny, hvis du har fået en ny ide til, hvordan den nu kan se ud.

Tegn dine planer

Hvis du har svært ved at visualisere dine ideer, eller hvis du har svært ved at forklare dem til andre, kan det være en god ide at prøve at tegne dine planer ned på et stykke papir. Så bliver det måske nemmere for din partner eller din havemand at se, hvad du har i tankerne.

Du kan enten vælge at gøre det i hånden, hvis du ikke har noget problem med det, eller du kan vælge at bruge en app eller et program på din computer til at tegne din nye have. Der findes mange programmer til det formål.

Køb planter og blomster online

Har du planer om at købe en masse nye blomster og planter til din have, kan det være en god ide at købe dem på nettet. Der er mange gode butikker online, hvor du kan købe planter og blomster til haven helt uden problemer, og du får dem bare leveret direkte hjem til dig.

Det kan også ende med at være billigere at købe dine blomster på denne måde. Så der er ingen grund til at køre til planteskolen, når du nu bare kan klikke et par gange på din computer, og så er der elles blomster på vej til dig.

Få lavet din drømmehave

Lyder det som noget for dig, er det jo bare med at komme i gang med at tegne din nye drømmehave, så du kan få den lavet, før det er for sent. Der er ingen grund til at vente med sådanne projekter, for så bliver de sjældent til noget.

Har du den perfekte ide til din drømmehave, er det jo bare med at gå i gang med at gøre noget ved det. Så kan du hurtigere komme til at nyde din nye drømmehave.

Sådan undgår du tægebid, når du er i din have eller i naturen.