Vælg en side

Ønsker du også at have en flot have til sommer? Så skal du til at begynde med at gøre den klar og plante forskellige planter og blomster. Det er meget populært at plante roser. De er nemlig rigtig flotte, og de er faktisk ikke så svære at gro. Der er dog lige nogle ting, som man skal have på plads. For eksempel skal man finde ud af hvilket bunddække, som er bedst til ens roser.

Derfor skal man vælge organisk gødning

Der er mange fordele ved at vælge organisk gødning.

Først og fremmest er organisk gødning fuldstændig naturligt, og det vil derfor fungere godt som bunddække til roser. Organisk gødning tilføres langsommere end for eksempel kunstgødning, men det gør faktisk ikke noget. Det betyder bare, at dine roser vil få gødning i takt med, at de har brug for det.

Organisk gødning er perfekt som bunddække til roser og andre blomster, da det er med til at få dem til at se fine ud og dufte ekstra godt. Roser, som har organisk gødning som bunddække, har en tendens til at være mere farverige.

Det gælder faktisk blomsterne såvel som bladende. De bliver nemlig frodigere og grønnere. Organisk gødning gør også planten stærkere og mere modstandsdygtig. Det betyder, at dine roser vil holde sig fine i længere tid. Med organisk gødning vil dine roser komme igen år efter år.

Andre ting, som dine roser skal have

Når først du har ordnet bunddækket til dine roser, skal roserne plejes løbende.

Det kan du for eksempel gøre ved at give dem gødning en gang i mellem. Hvis du bruger organisk gødning, behøver du ikke gøre det så ofte, da det jo er langsomt absorberende.

Det er til gengæld en rigtig god idé at vande dine roser regelmæssigt. Det er nemt bare at gå udefra, at roserne tilpasser sig naturen og den naturlige regn. Men det vand, som kommer med regnvejret, er altså ikke altid nok. Det er derfor vigtigt, at man holder godt øje med sine roser, så de ikke tørrer ud. Rødderne skal gerne holdes fugtige.

Derudover bliver dine roser flottest, hvis de står i solen. Hvis de ikke får nok sol, kan du risikere, at de bliver små og ikke rigtigt blomstrer. Derudover kan det være nødvendigt at beskære roserne efterhånden, som man går længere ind i efteråret og vinteren. Hvis du vil være sikker på, at roserne klarer sig igennem vinteren, bør du desuden dække dem til.