Vælg en side

Selvom du måske ikke har været meget i haven i dit liv, betyder det ikke, at det ikke er noget, du kan lære at holde af fremover. For mange virker det at gå i haven som et hårdt stykke arbejde, men for langt de fleste er havearbejde noget, der laves af lyst. Når du først får din egen have, og du har en interesse i, at den skal tage sig godt ud året rundt, kommer du også til at holde af at lave havearbejde. Og med egen have bliver du nødt til at være bare en smule gartner for at holde den ordentligt.

Indret din have som du vil

Det dejlige ved at få sin egen have er, at du helt selv kan bestemme, hvordan den skal se ud. Der er ingen andre, der bestemmer over din have, så længe du naturligvis holder dig inden for gældende reglement i boligforeningen, grundejerforeningen eller hvem der nu ellers kan have bare en smule at skulle have sagt. Men du kan helt selv bestemme, om du vil have masser af blomster, udelukkende have græs, eller om du vil lave en dejlig og flot kombination af mange seværdige planter.

Mangler du penge til nye planter, kan du lære om samlelån her.

Find inspiration på nettet

Har du ikke lige nogen idé til, hvordan du kan komme i gang med at indrette din nye have, og har du ikke den store erfaring med at indrette haver, er det bare med at gå på nettet og komme i gang med at finde inspiration. Der er masser af gode blogs, der handler om haver, og så kan du finde mange gode profiler på de sociale medier, hvor du også kan slænge dig i inspiration. Der er haver fra hele verden, og du kan sikkert også finde noget, som du selv kan bruge.

Køb planter til haven online

Når du har brug for nye planter til din have, kan det være oplagt at købe dem på nettet, hvis du gerne vil have nemt ved at få dem leveret hjem til dig. Der er mange, der vælger at køre i den lokale planteskole, men det er langt fra alle, der har mulighed for lige at køre forbi. Derfor kan det jo være en god idé at handle dine planter til haven på nettet, så du bare får det hele sendt direkte hjem til din adresse, så du kan komme i gang med at plante dine nyindkøb.

Du skal nok lære det

Selvom du måske ikke har den store erfaring med havearbejde i bagagen, betyder det ikke, at du ikke kan lære alt, hvad der er værd at vide om havearbejde. Det tager lidt tid at komme ind i det hele, og du kommer sikkert også til at lave små fejl undervejs, men det er altså det hele værd, og en skønne dag skal du nok føle dig komfortabel nok i din have til, at du ikke behøver at spørge andre til råds, når du gerne vil lave noget nyt eller plante nogle nye planter.